Gutter 2002

God laginnsats sikret andreplassen i KM-avdeling 2

titleJaaaaa, endelig - i går spilte guttene godt og det var befriende å se at det var bedre bevegelse, mer pasningsspill og godt humør blant spillerne! Opptakten til siste serierunde før høstens A-sluttspill var klar; dersom vi vant og Drøbak Frogn spilte uavgjort mot Torp så ville vi bli avdelingsvinner!

Det er selvfølgelig mye bedre å ha "saken i egne hender", men med tanke på at Drøbak Frogn har spilt med svært varierende lag denne våren så var sjansen absolutt tilstede. Uansett, vi fokuserte på oss selv - og det var en revansjesugen (etter kampen mot Trosvik) gjeng som møtte opp på Strupe. Stemningen var til å ta og føle på - men Johannes Lett. tok ansvar! Jeg har aldri sett Johannes Lett. som DJ, men den rollen han tok i garderoben før kampen med medbrakt miksepult var fantastisk. Skribenten lurer på hva vår hospitant og debutant Johannes 04 tenkte etter en slik seanse i garderoben!! Når i tillegg TV2 hadde fått rigget seg ferdig så var rammene for denne kampen lagt - vi skulle vinne!

 
Bilde: I garderoben

Bilde: Petter filmer

Alle guttene var særdeles tente - og det tok ikke mange minuttene før vi tok kommandoen. Gutta løp masse og man viste bedre vilje og innsats enn det vi har sett de siste kampene. Trim og Simen fant tonen med en gang og etter ti minutter så hadde Trim servert ballen hele to ganger på sølvfat til Simen - som ikke lot sjansen gå fra seg. Vi ledet 2-0 etter fine avslutninger og godt samspill. Veldig bra!! Vi fortsatte å ha ballen mye og tidvis var det godt spill. Etter tjuefem minutter så fikk Uranik raskt kontroll på et utspill fra Ludvig - ballen ble sentret til Ron som plasserer ballen presist forbi keeperen - vi ledet 3-0! Lisleby hadde hittil i kampen ikke hatt mange sjanser, men fikk et frispark som ble slått inn i vår boks. Skribenten vet ikke hva som skjedde, men ballen ble ikke "renset" unna og gikk rett inn via et Lisleby-hode og reduseringen var et faktum. Gutter: i slike situasjoner må vi være mer bestemte - ballen skal bort og det er kun Ludvig som eventuelt skal rope "keeper"! Ron var banens gigant i dag - han løp masse og fikk lønn for strevet fem minutter før pause - han fikk tak i ballen, forserte forbi ett par Lisleby-spillere og satte "kula" sikkert forbi keeperen. Det var godt å gå til pause med en solid 4-1 ledelse!

Alle guttene hadde jobbet godt i første omgang - det var også noe Robert ga uttrykk for. Guttene av også mer fornøyde enn på lenge - og alle vet jo at det er en positiv korrelasjon mellom godt humør og godt spill! Fortsett med det gutter!

Andre omgangen var ikke mer enn ett minutt gammel før Lisleby fikk en redusering. Skribenten har sagt det tidligere; det er utrolig viktig at vi er med fra starten - denne gangen ledet vi, men med den katastrofale åpningen mot Skeid friskt i minne så blir man jo nervøs .... Vi fortsatte å dominere banespillet og hadde en rekke fine kombinasjoner som dessverre endte opp som "nesten-sjanser". Lisleby hadde vel kun en stor sjanse som Ludvig reddet mesterlig. Når Uranik benyttet sjansen til å runde keeper og putte ballen i åpent mål så var ikke det direkte ufortjent etter spillets gang. Da viste stadionuret femtitre minutter og måltavla viste 5-2! Guttene var heldigvis ikke ferdig med det. Minutter etter la Max en presis "kårner" som Johannes 04 "headet" kontant i mål! Begge deler veldig bra utført! Og selvfølgelig veldig artig for debutanten å få score i sin første "ordentlige" kamp. Rett før slutt så kom også Trim i målprotokollen etter en fin assist av Johannes Lett. Og det etter godt spill der ballen gikk raskt fremover ....

Alle guttene fortjener honnør etter denne kampen! Det var en slags "oppreisning" etter ett par kamper og skribenten tror alle var "lettet". Kort oppsummering; vi kom på andre plass i avdelingen (ja, Drøbak Frogn slo Torp 3-0) og vår målsettingen opp A-sluttspill til høsten ble innfridd! Det er sterkt - og gutter; vi er faktisk det eneste laget fra klubben som skal spille A-sluttspill til høsten! I tillegg var vi laget i avdelingen som scoret flest mål og hadde minst baklengsmål! Hele 62 ganger scoret vi og vi slapp inn kun 18 mål! Respekt! Det er bra!

Men (og det er alltid et "men"), vi er bare halvveis i sesongen. Til høsten blir det tøffe kamper hver eneste uke og da er vi nødt til å bli mer stabile og vi må prestere i hver eneste kamp. Det som uansett vil være positivt er at kampene vil være tøffe - og det er det vi lærer av!  Skribenten tipper at alle gleder seg til fortsettelsen ... Men det skjer mye før den tid; allerede neste torsdag er det avreise til Sverige og stor internasjonal turnering for både KM-laget og Breddelaget. Deretter er det ferie med masse egentrening. Med andre ord, vi har ufattelig mye å se frem til. Dette blir moro!

To be continued ......

Bilde: Dagens lag

Kampfakta - 10. serierunde G13 KM Avd. 2

Kvik Halden FK - Lisleby 7-2 (4-1)
Sted: Strupe

Mål:
1-0 Simen, 8 min (Assist: Trim)
2-0 Simen, 10 min (Assist: Trim)
3-0 Ron, 24 min (Assist: Uranik)
3-1 27 min
4-1 Ron, 30 min
4-2 36 min
5-2 Uranik, 53 min
6-2 Johannes Lin., 54 min (Assist: Max)
7-2 Trim, 68 min (Assist: Johannes Let.)

Se målene her:

Kvik stilte med følgende lag:
Ludvig (K), Silas, Simen, Laurits, Ron, Trim, Max, Jacob, Uranik, Johannes Let., Elias og Johannes Lin. (G04).